Egy lány élete


Idézetek a barátságról

●"Az igaz barát olyan, mint az egészség, csak akkor értékeled, mikor már elvesztetted."

●"A jósors szerzi, a balsors próbára teszi a barátokat."

●"Sosem lesznek barátaid, ha hibátlan embereket keresel."

●"A barát az, aki megérti a múltad, hisz a jövődben, és elfogad annak, aki vagy."

●"Az igaz barát az, aki alaposan ismer téged, de ennek ellenére szeret."

●"Egy barát olyan, akár egy téli lámpás: minél régibb a barátság, annál erősebb a fény."

●"Sose magyarázkodj. A barátodnak nem kell, az ellenséged meg nem fogja elhinni."

●“Az igaz barát nem az, aki meghív egy drága ebédre, hanem az, aki halkanodaszól, hogy beragadt a fogad közé egy darab káposzta.”

●"Nem azok az igaz barátok,akik megígérik,hogy kihoznak a börtönből,hanem azok,akik egész végig ott ülnek mellettem."

●"Normális voltam míg nem találkoztam azokkal az idiótákkal,akiket a barátaimnak hívok!"

●"Szükségben derül ki,hogy ki az igaz barát!"

●"A barátság nagyon sokat jelent nekem,ha te sírsz én is sírok,ha te nevetsz én is nevetek,ha te kiugrasz egy ablakon...én nevetek tovább!"

●"Az embereket szárnyak nélkül nem hívhatjuk angyaloknak,inkább barátoknak nevezzük őket."

●"Az igaz barátok akkor is melletted lesznek,ha az egész világ ellened fordul."

●"A barátság egy aranyfonál,ami könnyen elszakad,össze keleht ugyan kötni de a csomó megmarad."

●"A barát az eggyetlen aki ki tudja javítani a hibáidat,de van annyi esze,hogy megsem próbálja."

●"Nagyra becsülöm azt a barátom,aki időt talál számomra a naptárába,de mégjobban azt,aki elő sem veszi a naptárát,ha rólam van szó.."

●"Ha az összes barátom lugrik egy hídról én ne mugrok velük,lent megvárom,hogy elkaphassam őket!"

●"A régi barátokkal kapcsolatban az egyik legnagyobb áldás,hogy az ember megengedheti magának,hogy hülyét csináljon magából előttük."

●"A jó barát az az ember, aki az emberiség azon részéhez tartozik, akivel emberi módon tudunk viselkedni." (George Santayana)

●“A barát az, aki akkor van melletted, amikor máshol kellene lennie.” (Len Wein)

●“Nincsen szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem a barátainkban leltük fel az egész világot.” (Kölcsey Ferenc)

●"Az igaz barát az,aki ismer,de ennek ellenére szeret is."

●“A barátság oka nem lehet véletlen, sem az egymásra utaltság. Még kevésbé az azonos világnézeti beállítottság vagy politikai célkitűzés. A barátság oka egyedül a barátság maga.” (Wass Albert)

●„A barátság igazi dicsősége nem az egymás felé kinyújtott kéz, nem a kedves mosoly, nem is a társaság öröme, hanem a lelki-szellemi megvilágosodás, amelyben részed lehet, amikor rádöbbensz, hogy egy embertársad hisz és bízik benned!” (Ralph Waldo Emerson)
 

●“A barátság az égvilágon semmit nem követel, kivéve egyvalamit: őszinteséget. Csak ezt az egyet, de ez nem kevés.” (Ingmar Bergman)

●“Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az… A nagy találkozások, a lélekközeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő.” (Müller Péter)
 

●“Barát az, akinek az ember kiöntheti szíve teljes tartalmát, és darabokra apríthatja, tudva, hogy a leggyengédebb kezek fogják megrostálni; megőrzik belőle azt, amit érdemes megőrizni, a maradékot pedig egy gyengéd, szeretetteljes lehellet fogja tovafújni.” (arab mondás)

●“A jó barát olyan valaki, akivel együtt semmi különöset nem tesz az ember, aztán rájön, hogy a “semmi különös” nagyon is különös. A jó barát mindent elmesél magáról neked. A jó barát olyan valaki, aki tényleg örül, ha győztél, és megdolgoztál a sikerért. Olyan valaki, aki előtt nem kell védekezned, és nem kell jó benyomást tenned rá. A jó barát ennek a sok csodálatos valakinek a megkapó egyvelege, akivel közös emlékeid lesznek majd, akinek adsz, és akitől kapsz - ő a “most és mindörökké jó barát.” (ismeretlen)
Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.